Kaş Estetiği

Projects

Kaşlar yüz ifademizi doğrudan etkileyen yüzümüzdeki önemli yapılardandır. Kaş şekli kişiden kişiye değiştiği gibi her yüze yakışacak kaş tipi de birbirinden farklı olabilir. Yaşlanmanın etkisiyle cilt elastikiyetini kaybetmeye başlar ve kaşlarda sarkma görülebilir. Kaşlarda yaşanan sarkma da kişinin yüz ifadesini ve bakışlarını oldukça etkiler.

Kaşlarda yaşlanmaya ya da genetik faktörlere bağlı görülen sarkmanın tedavi edilebilmesi için çeşitli kaş kaldırma yöntemleri kullanılabilir. Kaş kaldırma için yöntem seçimi yapılırken kişinin yüz yapısı, beklentisi, yaşı, kaştaki deformasyon türü ve nedeni dikkate alınmalıdır.

Botoks ile yapılan kaş kaldırma işlemi 2-10 dakika arasında sürer ve işlemden sonra 4-5. günlerde etkisi belirginleşmeye başlar. Botoks uygulamasının etkisi 5-6 ay sürer ve devamında aynı uygulamanın tekrarlanması gerekir. Bu uygulama ile kişi günlük hayatına hemen dönebilir.

Ameliyat ile kaş kaldırma uygulamaları arasında en çok tercih edilen yöntemin endoskopik kaş kaldırma olduğu söylenebilir. Bu yöntemde saçlı derinin iç kısımlarında birkaç farklı noktada küçük kesiler yapılır ve endoskopik olarak gerekli anatomik yapılara ulaşılarak ameliyat yapılır. Operasyon sonrası önemli bir kanama ya da yara izi gözlenmez. İşlem genel ya da lokal anestezi altında gerçekleştirilebilir. Ameliyat sonrası 7.günde dikişler alınır. Ameliyat sonrasında, bir süre alında hissizlik yaşanabilir. Bu yöntem ile ameliyatsız kaş kaldırma uygulamalarına göre daha kalıcı sonuçlar elde edilir.

Lokal anestezi altında yapılabilen askı tekniği ile kaş kaldırmada saçlı deride ve kaş üzerinden kesiler yapılarak bu noktalardan erimeyen ipler geçilir ve kaş kaldırılır. Bu yöntemin etkisi 1 yıla kadar sürebilir. Ancak, kaş kaldırma uygulamaları için özel üretilen ipler kullanıldığında 2 yıla kadar elde edilen sonucun korunması mümkün olabilir.

Yaşlanmaya bağlı kaş sarkmalarında kaş kaldırma uygulaması ile kombine bir şekilde yüz germe ve göz kapağı estetiği de yapılabilir.